Thursday, September 24, 2009

Pregnancy Update

I cannot believe that I only have 3 weeks left before the big due date! I am getting so anxious to meet our new little boy. I do have to say that I am nervous to go through labor and even more nervous about having a newborn in the house again (I just remember sitting on the couch and nursing for what felt like ALL DAY LONG with Daniel!), but I know everything will work out well (plus my dear mother will be here to help).
Daniel seems to be in denial about the whole thing, that, or he really just does not care. This was our conversation this morning:

Me: Daniel, is mom's tummy getting SO big!
Daniel: Yes (which sounds like Yeth- he has a slight lisp), mommy's tummy is so BIG!
Me: Your little brother is in my tummy. Are you excited to meet him soon?
Daniel: Um... no.
Me: You don't want a little brother?
Daniel: No... a kitty!

This is one of our many conversations that usually end of with him either ignoring me when I ask about the baby or telling me there is a puppy or kitty in my stomach. I am very afraid that he is going to be in complete shock when we bring home a new baby! For all of you that have 2+ kids, please send some advice or insight my way as to how I can make this transition easier for little D- I would love to hear from you!
As for me, I have definitely hit that point where I feel pretty uncomfortable most of the time. Eating has become somewhat of a nightmare as anything (ANYTHING) I eat gives me heartburn and if I eat past 6 or so, I pretty much suffer all night long. But I really cannot complain too much- both me and the baby are happy and healthy and do not have much longer to go :) Again, I cannot wait to meet this little guy!!
Bryson took this pic the night we went out to celebrate my 28th B-day.


Tuesday, September 22, 2009

Scary!

I usually do not blog about things that go on in our day to day lives. This blog has been mostly dedicated to posting pictures for family and friends to see what we are doing, but something so scary happened to me today that I just feel the need to share.
Daniel and I were grocery shopping at Wegman's today (the world's GREATEST super-market) and he asked to get a slice of pizza, which sounded great to me as well, so I had no problem saying yes. We ate our lunch upstairs and as we were walking down to the main floor, he wanted to go get one of the free apples that they offer children in the bakery section. I had a few bags in one hand and his little hand wrapped around my other. We walked up to the bakery and I noticed he let go of my hand, but continued to stand next to me. I asked the bakery worker for an apple and within seconds I had a little red one in hand and looked down to hand it to Daniel. Yet, within that short time he had taken off and was gone. I scanned the room and did not see him. "Did you see which way my son went?", I asked her in a panicked voice. She had not.
I then started running all around the different aisles, bolting between the Chinese food section, bread, and the row of cakes and sweets. I still saw no sign of his little baby blue shorts, sandals, and curly blond hair. I realized that there were 3 huge exits to the street within feet of where we were standing. I was then convinced that someone had seen him, grabbed him, and had bolted to the parking lot. The thought that I would never see my little boy again popped into my racing mind. I started to yell out "has anyone seen a little boy?". People around me started looking as well. I felt like I was going to vomit. I then ran across the store to the produce section, bolting from each different area looking for my baby. It had only been about 3-4 minutes since he was holding my hand, but it felt like I had been running aimlessly, in slow motion, in the store for an hour. Just then I looked over a large display of peaches to see a sweet looking women holding Daniel. He had a huge grin on his face (with pizza sauce still on it) and was holding his arms around her. I ran over and grabbed him, almost squeezing the life out of the little guy. She said she found him near the Halloween candy display and figured he was lost. I thanked her profusely and then noticed that I was shaking, my heart was beating rapidly, and I started to cry. She put an arm around me and said "it happens to the best of us". I thanked her again and held onto Daniel ever so tightly as we walked out of the store to our car. I was still crying and just sat in the front seat with him for a while so that I could hold him a little longer before putting him in the car seat.
This may seem a little dramatic to some of you, and maybe I am being slightly irrational (due to pregnancy hormones?) but it was such an awful experience. The whole way home I talked to him about 'staying close to mommy' but what was really going through my mind was the horror of never seeing Daniel again and how my life would really be over without him. It could be that I have been following the horrible Jaycee Duggard story too closely, but I do think that the threat of children being abducted in a place like the grocery is very real. I cannot imagine what parents go through when they lose a child- it would be the most horrible and tragic thing to ever happen to someone.
I have decided that I am going TODAY to get one of those backpacks with the strap attached to them.

Wednesday, September 16, 2009

Big 30!

Yes... my sweet hubby turned 30 today!! I can't believe it. We already celebrated the big day with a little bowling party last weekend (I will post some pics in the near future) since Bryson has a really hectic week. This morning he came home after a 27 hour shift and the three of us had a yummy German Pancake breakfast and opened cards and gifts.
At his little shin-dig I had a contest to see how well 'you know Bryson and the year he was born-1979'. Here are the questions I asked:
How well do you know Bryson (and 1979- the great year he was born)?

1) Bryson was born in:
a. Maryland
b. Utah
c. Texas
d. Virginia
2) What was the top hit on the Billboards Chart in 1979?
a. We are family- Sister Sledge
b. Message in a bottle- The Police
c. Rapper’s Delight- The Sugarhill Gang
d. Another Brick in the Wall- Pink Floyd
3) How much did a stamp cost?
a. $0.11
b. $0.13
c. $0.15
d. $0.17
4) Bryson did the following to celebrate his Elementary School Graduation:
a. Ditch school and the big graduation
b. Put 2 snakes in his teacher’s desk
c. Rent a limo to pick him and his friends up outside of the school to go get lunch and baseball cards.
d. Start the school on fire.
5) Bryson is the ___________ of 10 kids?
a) Oldest
b) Youngest
c) Middle
d) Are you crazy- he does not come from 10 kids!
6) The top grossing movie of 1979 was:
a. Kramer vs. Kramer
b. The Muppet Movie
c. The China Syndrome
d. Star Trek: The Motion Picture
7) Bryson is fluent in what language (other than English):
a. Spanish
b. French
c. Portuguese
d. German
8) Who won the Super Bowl in 1979?
a. Steelers
b. Cowboys
c. Chargers
d. Seahawks
9) Bryson played the following instrument as a kid:
a. Tuba
b. Piano
c. Sax
d. Violin
10) Bryson was pulled over and taken to jail wearing a mullet, cut off shirt, and sporting a few sweet fake tattoos (on his way to a Monster Truck Rally with friends in college) for the following:
a. Failure to yield to a pedestrian
b. Unpaid Parking tickets (which had been sent to his 80 year-old grandma’s house)
c. Expired Registration (which the notice was sent to his 80 year-old grandma’s house)
d. Expired license (which the notice was sent to his 80 year-old grandma’s house)
11) True or False? Bryson is an Eagle Scout:
a. True
b. False
12) One of Bryson’s hidden talents is:
a. Karaoke
b. Chess
c. Curling
d. Ballroom Dancing
13) Bryson played collegiate lacrosse (and intramural soccer), but what was his favorite thing to do in college?
a. Study for Organic Chemistry
b. Pick up chicks
c. Rock climb
d. Snow ski
14) Which baby is Bryson?
a.

b.


c.

d.


Answers: 1) D 2) D 3) B 4) C 5) A 6) A 7) C 8) A 9) B 10) D (probably B too) 11) C

Hope you have a great day Bryson!!! I am so proud of all you have accomplished in your 30 years and cannot wait to see what the next 30 hold for both you and us :)

Wednesday, September 9, 2009

Summer, Part II

I cannot believe it is September and we are drawing near to Fall. Summer is pretty much over- where did the time go? I am so excited for our upstate NY fall, but I will miss all the warm weather and sun we have enjoyed this summer. I also could not have been happier spending so much time with our loved ones- what a treat :) As always, my pictures are out of order. We spent 2 fabulous weeks at Deep Creek this year with the Richards. Daniel and I drove home and on our way, we stopped by NYC to spend some time with Marylynn and Zoe Thomas. Here are the pics:


Marylynn and I with Daniel and Zoe in Times Square

Daniel could not figure out why he could not eat this large and wonderful M&M


It was a struggle leaving FAO Schwartz without 20 stuffed animals, but we managed to do it!

I really think he would have played on the piano all day. I finally had to take him off since there was a large line forming to get on, but he was SO cute running up and down the keys.

Chasing pigeons in Columbus Circle


DEEP CREEK!!


On the boat with two of my favorite girls (and little Jordy & Jayne)

Yes... we had the annual 'Richards' Challenge', and as it is every year, my team rocked it!!


Daniel being cuddled by his aunts Crystal and Lauren


Bryson and Frank hanging out in front of the campfire


Daniel, Jordan, and Ryan throwing rocks into the water

Jordan's famous 'smile' face
Climbing rocks on the beach




Daniel came up to me with this very determined face and said "I wanna hit momma!'


Then he hit me with the noodle and made this face.

What is better than running around outside barefoot with a chocolate ice cream? I am not sure

One of the highlights of the trip was meeting our precious new niece Jayne Magelby!! I must tell you that this girl is so beautiful and may be the best baby I have ever been around. I was there 2 weeks and I may have heard her cry 2 or 3 times- honestly!!